0

Е динствената ни алпийка на олимпиадата в Пекин Ева Вукадинова направи първи коментар след инцидента по време на първия манш от слалома. Нашето момиче тръгна добре, но малко след средата на пистата спря, защото човек от поддържката бе останал на трасето, а също така бе забравил ключа за завиване на вратите в една от тях, и това попречи на Ева да я атакува, след което спря. Вкрайна сметка Вукадинова бе върната до старта и стартира повторно, като този път кара по-бавно и зае 49-о място. 

Ето и нейният коментар веднага след финала на първия манш.

"Докато карах в първия манш, имаше човек до трасето и това доста ме разконцентрира. Жалко, защото първият ми опит беше много по-сполучлив от вторя. Опитах се да дам най-добрто от себе си. Доста ми подейства физически това повтаряне на спускането. Трябваше веднага да сляза до финала и се кача отново до старта и да стартирам отново. Беше доста тежко. Чувствам доста голяма физическа болка в контузената ми от гигантския слалом дясна ръка. Предписаха ми лекарства в медицинската клиника в олимпийското село. Карам с шина. Въпреки това исках да стартирам, за да покажа, че българите можем. Със сигурност мога много по-добре. Ръката не знам как ще бъде във втория манш, но със сигурност ще покажа всичко, което мога", завърши Ева.

Вторият манш е от 7,45 ч българско време и може да се гледа по Евроспорт 1 и БНТ 3. Водачка в класирането преди втория манш е Лена Дюр (Гер), а голямата звезда Микаела Шифрин отпадна в началото на манша.

Янцин, Пламен Вълков, наш пратеник